icon1.png
2.png
3.png
4.png

Beter fotograferen voor iedereen, deel 1

Deze cursus kost €55

Na deze cursus fotografeer je niet meer op de automatische stand

Wat leer je in deze cursus?

Heb je altijd al betere foto's willen maken? Zet je je camera eigenlijk altijd in de automatische stand? Fotograaf Ron de Gruyl toont je in zeven eenvoudig te volgen lessen hoe je meer uit je digitale camera kunt halen. Ontdek de kracht van compositie, het spelen met licht en hoe instellingen te kiezen die het beste bij het moment passen. Kortom, maak van elke foto een plaatje. 

Over trainer Ron de Gruyl

Fotograaf Ron de Gruyl zit al 27 jaar in het vak. Naast fotograaf is Ron ook docent. Hij deelt zijn kennis graag met anderen. Met de juiste kennis en trucjes moet iedereen mooie foto's kunnen maken!

Voor wie is deze cursus?

De cursus is voor iedereen die geïnteresseerd is in fotografie en een camera heeft. Voorkennis is niet nodig.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png
 

1. De camera - lees meer...

In les 1 duik je in de geschiedenis van de camera, maak je kennis met de verschillende onderdelen van de camera, verschillende lenzen en de brandpuntafstand.

2. Diafragma en scherptediepte - lees meer...

Het diafragma bepaalt hoeveel licht de film of digitale sensor bereikt. In les 2 leer je alles over hoe het diafragme werkt, de aanduiding van diafragma stappen (bv. 1/2, f/5,6) en scherptediepte. Natuurlijk krijg je uitgebreide tips bij deze onderwerpen.

3. Sluitertijd - lees meer...

Wist je dat een moderne camera in staat is een sluiter in 1/8000 van een seconde open en dicht te laten klappen? Wat dit precies betekent? Daar kom je achter in les 3. Ga aan de slag met sluitertijden en maak onder andere prachtig scherpe foto's met beweging.

4. ISO (sensor) gevoeligheid - lees meer...

De ISO-waarde is met diafragma en de sluitertijd de derde belangrijke pijler in de fotografie. In les 4 worden de ISO-waarden behandeld en leer je precies welke instellingen passen bij de omstandigheden die je tegenkomt als fotograaf.

5. Beste instellingen voor elk moment - lees meer...

In les 5 kun je de opgedane kennis verder in de praktijk brengen en gaan experimenteren met verschillende soorten fotografie: sportfotografie, landschaps- en portretfotografie, of toch interieurfotografie? Les 5 helpt je verder!

6. Licht - lees meer...

Een prachtig plaatje, maar overbelicht. Of juist onderbelicht. Les 6 gaat helemaal over licht. Herken de verschillende soorten licht, en gebruik de slimme trucs uit les 6 om de perfecte foto te maken!

7. Compositie - lees meer...

Je hebt nu alle instellingen onder de knie. Tijd om wat meer aandacht te besteden aan de compositie en het onderwerp van je foto. Gebruik de gouden regels van fotografie uit les 7 om niet alleen technisch goede, maar ook interessante foto's te maken!

cover_fotografie.png
 

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 1 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 
De reden dat ik de cursus fotografie volgde was dat ik behoefte had aan technische kennis en die heb jij mij geboden met deze cursus. Ik vind jouw uitleg in woord en beeld geweldig: duidelijk en inspirerend.
— Roos Z. over trainer Ron de Gruyl

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

 
icon.png

Online cursus: deze online cursus kost €55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€18,90 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw foto’s? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Ron de Gruyl voor 25 euro.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

 
Sequence+02.gif
icon+4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.be We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!