Proefles | Creatief schrijven

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Creatief schrijven'. 


Video | Een kennismaking

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Hoe kom je tot schrijven?

Wat fijn dat je hebt besloten deze schrijfcursus te volgen. Misschien heb je nog geen schrijfervaring en dan hoop ik dat je ontdekt wat je met schrijven allemaal kunt. Heb je wel al schrijfervaring, dan hoop ik dat je nieuwe dingen leert en je grenzen durft te verleggen.

In deze eerste les maak ik je wegwijs in deze cursus en ook in de wereld van het schrijven. Benieuwd naar welke onderdelen ik ga behandelen? Klik dan op 'Download materiaal' om de theorie te bekijken. Succes!

 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

Opdracht | De eerste zin en genres

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je je opdracht naar je trainer, die er feedback op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Het begin is gemaakt. Je hebt les 1 doorgenomen. Daarin heb ik het ook gehad over de eerste zin en over genres, allerlei typen verhalen en boeken. Over deze beide onderwerpen gaat de eerste opdracht. Spannend? Dat vind ik ook. Veel succes!

Inleiding

De eerste zin van een boek is belangrijk. Die kan bepalen of de lezer verder leest. Maar wat maakt nu bij een zin dát je verder leest? Ook benoemde ik in de theorie een aantal genres, maar er zijn er veel meer. In deze opdracht ga je met beide aan de slag: op zoek dus naar eerste zinnen en enkele genres die je aanspreken.

De opdrachten

1: Die eerste zin

Het eerste deel van deze opdracht bestaat uit twee onderdelen:

1a. Kies drie boeken die je hebt gelezen. Noteer de eerste zin. Vind je die sterk en waarom (niet)?

1b. Bedenk zelf drie zinnen waarmee je een verhaal kunt beginnen. Probeer met die eerste zin de lezer al nieuwsgierig te maken naar het vervolg.

2: Genres

Kies vijf genres. Zoek bij elk genre een tekstfragment dat een goed beeld geeft van dat genre. Noteer hierbij ook de auteur en de titel van het boek.

Richtlijn omvang: maximaal 80 woorden per genre.

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je je opdracht naar je trainer, die er feedback op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.


Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Creatief schrijven' voor slechts 55 euro!

Wil je alles leren over schrijftechnische aspecten, zoals perspectief, tijdsverloop
en dialogen en op een praktische en inspirerende manier aan de slag met de
kunst van het schrijven? Bestel dan nu de gehele cursus 'Creatief schrijven'.