icon1.png
2.png
3.png
4.png

Leer alles over wijsbegeerte en verplaats je in de grote Westerse filosofische denkers

Deze cursus kost €55,00

Verdiep je in de wereld van de filosofie

Wat leer je in deze cursus?

Deze cursus geeft een inleiding in de Westerse filosofie over de volle breedte. Per les komen de belangrijkste stromingen, opvattingen en theorieën aan bod. Aan de hand van het gedachtegoed van de belangrijkste grote denkers van de afgelopen eeuwen, zoals Socrates, Sartre en Spinoza, krijg je inzicht in de belangrijkste hoofdvakken: logica, wetenschapsleer, metafysica, antropologie, ethiek en politieke filosofie.

Over de trainer John de Graaf

John de Graaf heeft aan de Rijksuniversiteit Utrecht filosofie gestudeerd. Jarenlang was hij als docent verbonden aan de Utrechtse volksuniversiteit. John geeft cursussen en lezingen over filosofie en aanverwante onderwerpen, zoals wetenschap en politiek. 

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen met een interesse in filosofie en een behoefte tot verdieping. Gestimuleerd door de genuanceerde en erudiete kijk van filosoof John de Graaf word je uitgedaagd om vooral zelf te blijven nadenken. Reis door de filosofie is voor iedereen die zich wil verdiepen in de grote vraagstukken van het leven.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png
 

1. Wat is filosofie? - lees meer...

In de eerste les van deze cursus gaan we dieper in op de vraag wat is filosofie? Je leert over het filosofisch werkterrein, de methode van filosofisch onderzoek en het doel van filosofie.

2. Logica - lees meer...

De tweede les gaat over logica. Een logsiche keuze, want eerst bestuderen we het formele prces van het denkne zelf. Als we al denkend de waarheid zoeken, moeten we eerst weten wat denken is.

3. Kennis- en wetenschapsleer - lees meer...

Les 3 gaat over kennis- en wetenschapsleer. Cruciaal is de verhouding tussen onze inhoudelijke kennis enerzijds en de werkelijkheid anderzijds: hoe waar is onze kennis? Dit wordt onderzocht in de kennisleer.

4. Metafysica - lees meer...

Na het filosofische zelfonderzoek van het denken en onze kennis gaan we in les 4 aan de slag met metafysica. We starten onze speurtocht naar de wereld en de werkelijkheid. Want wat is het zijn, de wereld, materie, energie, is er een begin of niet, en een God? En waarom?

5. Filosofische antropologie - lees meer...

In les 5 bestuderen we de mens zelf in de filosofische antropologie. Wat of wie zijn we eigenlijk? Wat is de essentie van ons leven? Bestaat wilsvrijheid?

6. Ethiek - lees meer...

Ethiek. In deze les bespreken we de grootste morele thema's: wat is goed en kwaad? Wat zijn normen, waarden en wetten? Wat is plicht? Is moraliteit aangeboren of een cultuurverschijnsel?

7. Politieke filosofie - lees meer...

Tenslotte eindigen we in les 7 met politieke filosofie. De politieke filosofie onderzoekt de beste bestuursvorm voor mensen in groepsverbanden.

 
mockup_cursusboek_filosofie_small.png

Duur van de cursus

Deze cursus bevat 7 lessen die allemaal circa 1 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 7 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

 
bijeenkomst.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€18,90 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Bijeenkomsten: voor deze cursus worden af en toe bijeenkomsten georganiseerd. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

 
Sequence+02.gif
icon+4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.be We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!