Proefles |  Reis door de filosofie

Elke les bestaat uit een video, theorie, één of meerdere opdrachten en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Reis door de filosofie'. 


Video | Wat is filosofie?

Bekijk hieronder de video van deze les. Je kunt de video zo vaak bekijken als je wilt. Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Wat is filosofie?

De filosofie geldt wel als de moeder der wetenschappen en bestaat ongeveer 2.600 jaar, vanaf de oude Grieken. Het onderzoeksgebied is zeer breed: de wereld, God, de mens, de taal, de geschiedenis, de maatschappij, ethiek, kunst, mystiek en nog veel meer. Kortom: álles!

Over filosofie wordt heel verschillend gedacht. Sommigen zien het als overbodig geklets in de ruimte, anderen vinden het het hoogste en belangrijkste wat de mens heeft voortgebracht. Maar wat ís filosofie nu eigenlijk? Dat leer je in in deze eerste les. Klik op de knop 'Download materiaal' om de eerste les hier te downloaden.

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

Opdracht | Waarom was Socrates niet bang voor de dood?

download (9).png

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je je opdracht naar je trainer, die er feedback op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

In het lesboek heb je gelezen dat Socrates ter dood veroordeeld werd door het drinken van de gifbeker. Er zijn geen geschriften bewaard gebleven van de hand van Socrates, maar veel van zijn bewonderaars hebben over hem geschreven, zoals Plato in zijn dialoog Phaidoon.

De opdracht

In het lesboek heb je gelezen dat Socrates ter dood veroordeeld werd door het drinken van de gifbeker. Waarom was Socrates niet bang voor de dood en dronk hij zonder aarzelen de gifbeker leeg?


Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Reis door de filosofie' voor slechts 55 euro!

Wil je de belangrijkste Westerse denkers en hun theorieën leren kennen? Bestel dan nu de gehele cursus 'Reis door de filosofie'. 

download.jpg