Proefles | Beter fotograferen voor iedereen

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Beter fotograferen voor iedereen'. 


Video | de camera

Hieronder vind je de video van les 1 van de cursus 'Beter fotograferen voor iedereen'. Veel plezier met het bekijken van de video. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Je camera als apparaat

De oorsprong van de camera ligt in de camera obscura (Latijn voor ‘donkere kamer’) en is een optisch instrument dat al door de Arabieren in 980 werd beschreven. Het bestaat uit een afgesloten doos of een ruimte met slechts één klein gaatje in een wand. Het licht dat van buitenaf door dit gaatje schijnt wordt op de tegenoverliggende wand geprojecteerd. 

Klik op de knop 'download materiaal' om de theorie van deze les te downloaden.

 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.


Opdracht | Van binnen naar buiten

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

In deze eerste opdracht ga je kijken naar de verschillen tussen binnen- en buitenlicht. Zoals je weet is licht het belangrijkste element in de fotografie. Alles wat je in deze cursus gaat leren heeft te maken met hoe je licht gebruikt en hoe je camera licht ervaart.


Wil je meer informatie over de cursus 'Beter fotograferen voor iedereen', klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Beter fotograferen voor iedereen' voor slechts 55 euro!

Wil je eindelijk echt mooie foto's maken? Volg dan de gehele cursus 'Beter fotograferen voor iedereen' en klik op onderstaande knop.