Proefles | Word een Franse wijnkenner

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Word een Franse wijnkenner'. 


Video | Het leven van een Franse druif

Wat moet er met een druif gebeuren voordat het een wijn wordt? Dit proces heet vinificatie. In deze les neem ik je mee in het ontwikkelingsproces van wijn. Daarnaast zul je ook een basiskennis verkrijgen over Frankrijk als wijnland. Want wat maakt Frankrijk nou eigenlijk tot een van de meest bekende wijnlanden van de wereld? Klik hieronder op play om de video van les 1 te starten. 

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Van druif naar wijn

Frankrijk is, alle concurrentie ten spijt, nog steeds het meest toonaangevende wijnland in de wereld. Het is een land met een werkelijk unieke veelzijdigheid en het land dat tal van referenties geleverd heeft. Wijnen die als voorbeelden dien(d)en voor de rest van de wereld: Bordeaux, Bourgogne, Champagne, Sancerre enz. Klik op de knop 'Download materiaal' om de les 'Frankrijk en vinificatie' te downloaden.

 
 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden zoals je hieronder ziet. Je kunt er ook voor kiezen om het cursusboek apart bij te bestellen.


Opdracht | JE favoriete wijn

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Je kunt je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Het is nu tijd dat je zelf aan de slag gaat. Hoe meer verschillende wijnen je proeft, hoe meer je erachter komt wat je zelf lekker vindt. En daar gaat het uiteindelijk om. De eerste opdracht begint meteen goed: koop een fles van je favoriete wijn. Omschrijf in geur en smaak waarom je deze wijn zo bijzonder vindt. Je doet dit met behulp van een proefformulier en een overzicht van verschillende proeftermen. 


Wil je meer informatie over de de cursus 'Word een Franse wijnkenner', klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Word een Franse wijnkenner' voor slechts 55 euro!

Heb je altijd al een voorliefde voor Franse wijnen gehad en wil je daar nu meer over weten? Volg dan de gehele cursus 'Word een Franse wijnkenner' en klik op onderstaande knop.