Proefles |  Klassieke mythologie en de invloed op onze tijd.

Elke les bestaat uit een video, theorie, één of meerdere opdrachten en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Klassieke mythologie en de invloed op onze tijd'. 


Video | Een introductie

Bekijk hieronder de video van deze les. Je kunt de video zo vaak bekijken als je wilt. Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Mythen en goden

Mythen betekent in het Grieks woorden of verhalen. Mythen zijn in onze tijd vooral verzonnen verhalen. Vroeger waren mythen verhalen waarin goden en helden een rol spelen. Deze werden toen ook serieus geloofd, omdat dit dé manier was om de wereld te begrijpen bij gebrek aan wetenschappelijke verklaringen. Alle oude volkeren hadden hun eigen mythen. Klassieke mythen waren specifiek de verhalen van Grieken en Romeinen. De Grieken en de Romeinen hadden voor allerlei zaken enorm veel goden. Dat was hun geloof en mythen zijn ontstaan rondom deze goden. Nog steeds zijn deze mythen bij ons erg populair.

Lees verder over wat mythen zijn, het ontstaan van de wereld en goden in je cursusboek. Klik op de knop 'Download materiaal' om deze les te downloaden.

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

Opdracht | Ontdek de verschillen

download (9).png

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er feedback op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

In deze eerste les heb je kennis gemaakt met het ontstaan van de wereld en de goden. Ook heb je kunnen zien dat er overeenkomsten zijn met de eerste Griekse verhalen en de latere godsdiensten, maar ook dat er verschillen zijn. En daar ga je in deze opdracht zelf naar op zoek.

Deze opdracht bestaat uit twee deelopdrachten. De eerste opdracht gaat over de verschillen tussen voor-Griekse en Griekse mythen en de tweede gaat over verschillen tussen de Griekse verhalen en de Bijbel.


Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Klassieke mythologie' voor slechts 55 euro! 

Wil je de belangrijkste klassieke goden en helden leren kennen en de prachtige verhalen die daarbij horen? Bestel dan nu de gehele cursus 'Klassieke mythologie en de invloed op onze tijd'.