Proefles |  Actief en positief met pensioen

 

Elke les bestaat uit een video, theorie en meerdere opdrachten. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Actief en positief met pensioen'. 


Video | Introductie

Bekijk hieronder de video van deze les. U kunt de video zo vaak bekijken als je wilt. Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Introductie

Afbouw is een vergeten onderdeel uit het proces van stoppen met werken. Veel mensen zijn zo enthousiast bezig met hun werk, ze gaan er zo in op, dat ze de afbouw helemaal vergeten.

Realiseert je je dat je van de ene dag op de andere thuis bent en gepensioneerde bent? Je hoort ineens tot een andere categorie van de bevolking. 

Alles begint met het inzien van het belang, de noodzaak van een afbouw.

Hoe afbouw en afscheid je kan helpen bij actief en positief met pensioen gaan, lees je in les 1 'Introductie' van het cursusboek. 

Klik op de knop 'Download materiaal' om de theorie van deze les te downloaden.

 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

Opdracht | Afbouw en afscheid

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Het gehele plaatje vorm geven en inkleuren

In deze eerste opdracht begin je bij het begin namelijk, een beeld vormen van het geheel. Vaak heeft men het over “ik heb genoeg te doen” of “ik zal me niet vervelen”. In veel programma’s ‘voorbereiding op pensioen’ heeft men het dan alleen over de financiële kant van de pensionering. Maar er is zoveel meer. 

Uw afscheid concreet maken

Stoppen met werken en afscheid nemen is niet zo gemakkelijk. We hebben soms de neiging om het maar weg te schuiven. In deze opdracht ga je je afbouw en afscheid wat concreter maken en dichter bij elkaar brengen. Hoe we dat precies gaan doen leest u verder in de opdracht. Veel succes!

We beginnen met een afbouwscenario. Vervolgens hebben we het over het afscheid zelf.

 Opdracht 1

  • Maak een afbouwscenario.
  • Schrijf de korte versie van uw afscheidsspeech uit.
  • Maak een begin met een uitvoerige versie, benoem alvast de onderdelen.
  • Kies een afscheidsritueel.

Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Actief en positief met pensioen' voor slechts 55 euro!

Ben je gemotiveerd om de nieuwe fase in je leven vorm te geven? Volg dan de gehele cursus 'Actief en positief met pensioen' en klik op onderstaande knop.