Proefles | Starten met schilderen. Van schets tot schilderij

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus Starten met schilderen. Van schets tot schilderij'. 


Video | Donker en licht

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | De wereld van donker en licht 

Schilderen gaat een stuk gemakkelijker met een beetje basiskennis. Daarom beginnen we in deze les bij het begin. Duik in de wereld van donker en licht, probeer eens in zwart-wit te denken en verken de grenzen van het grijze gebied.

Download hieronder gratis de theorie van les 1.

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

cover_schilderen.png

Opdracht | Een zwart-wit stilleven

les1_licht.jpg

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Opdracht | Een zwart-wit stilleven

In deze eerste opdracht ga je meteen lekker aan de slag, je gaat een stilleven schilderen. Het doel hiervan is om je meer ervaring te geven met het waarnemen en weergeven van grijstonen. We starten daarom met zwart-witte objecten, gewoon wat je in je eigen huis kunt vinden. Kies nog niet voor al te ingewikkelde vormen, dat leidt af van het doel van de opdracht.

 

1. Bepaal het formaat van je schilderij.

2. Kies je materialen. Het kan met alle materialen die we in deze les hebben leren kennen. Je kunt het later eventueel ook nog met andere materialen proberen, als je eerste keuze toch niet bevalt of je wil oefenen met iets nieuws.

3. Zoek onderdelen van je stilleven bij elkaar. Drie objecten is voldoende.

4. Maak je compositie door de objecten bij elkaar te plaatsen. Schuif een beetje met de spullen om wat grijswaarden te creëren in je tableautje. Het gaat niet om het realistisch weergeven, maar om het oefenen met grijstonen.

5. Kijk naar de achtegrond: daar is ook iets. Je kunt ervoor kiezen om de daadwerkelijke achtergrond weer te geven, of je fantasie gebruiken, maar er is nooit niets.

6. Zet nu eerst grof de grote vormen en lijnen neer, werk daarna verder uit in zoveel detail als je wil.

Succes!


Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Starten met schilderen. Van schets tot schilderij' tijdelijk voor slechts 55 euro!

Laat je inspireren en bestel nu de gehele cursus.