Proefles | Betere video's maken voor iedereen

Elke les bestaat uit een video, theorie, één of meerdere opdrachten en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Betere video's maken voor iedereen'.  

Video | Vuistregels

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | De beginselen van videofilmen

Wat leuk dat je hebt besloten deze cursus over video's maken te gaan volgen. Het bezit van een videocamera is met de jaren steeds normaler geworden. In iedere moderne smartphone zit inmiddels een camera met videomogelijkheden, en ook een losse, kleine camera is inmiddels heel betaalbaar. Maar wat kan je er allemaal mee? Hoe maak je nou een kwalitatief en inhoudelijk goed filmpje?

In deze eerste les gaan we aan de slag met de basis van het videofilmen. Benieuwd naar welke onderdelen ik ga behandelen? Succes!

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

cover_betere_videos_small.png

Opdracht | Te veel licht of te weinig?

les1.jpg

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je je opdracht naar je trainer, die er feedback op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Het begin is gemaakt. Je hebt les 1 doorgenomen, waarin je onder andere geleerd hebt over de verschillen tussen binnen en buiten filmen. Nu is het moment aangebroken om te gaan oefenen. De eerste opdracht gaat over binnen filmen.


Inleiding

In de eerste les heb je een en ander geleerd over de verschillen tussen binnen en buiten filmen. Is buiten filmen vrij overzichtelijk, bij binnenopnamen gaan zaken als raampartijen, gordijnen en lampen een rol spelen. Een goed onderwerp dus om eens mee te gaan oefenen.


De opdracht

Film overdag binnenshuis onder verschillende lichtomstandigheden:
1. Film een stukje kamer met je rug naar het raam
2. Film een stukje van middenin de kamer naar het raam toe
3. Doe alle lichten in de kamer aan
4. Probeer verschillende standen van de gordijnen en zie wat dat met het diafragma doet

Kijk het materiaal terug en schrijf op welke lichtsituatie voor jouw camera het beste werkt.

 

Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Betere video's maken voor iedereen' tijdelijk voor slechts 55 euro!

Wil je alles leren over hoe je mooie met je smartphone of digitale camera mooie video's kunt maken? Bestel dan nu de gehele cursus 'Betere video's maken voor iedereen'.