Proefles | Geheugentraining

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Geheugentraining'. 


Video | Het geheugen

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Basis breinzaken

Ons geheugen is een belangrijke component van onze mentale capaciteiten. Al onze mentale vermogens worden gestuurd door ons brein. Als we ons geheugen willen verbeteren is het belangrijk kennis te hebben van de meest basale breinfuncties. In deze les gaan we dieper in op de opbouw en werking van de hersens.

Klik op de knop 'Download materiaal' om de theorie van deze les te downloaden.

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.


Opdracht | Gebruik je hersens nog beter

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Het doel van deze cursus is te leren hoe je je hersens nog beter kunt gebruiken en je geheugen kunt verbeteren. Het is goed om een plan te maken, waarmee je jezelf kunt motiveren om je geheugen te trainen.

In deze opdracht maak je een plan over wat je de komende periode gaat veranderen om jouw hersens nog beter te gaan gebruiken. Klik op onderstaande knop om naar de opdracht te gaan. Succes!


Inleiding

Als we ouder worden dan verliezen onze hersens ongeveer 10% aan gewicht en verliezen we miljoenen neuronen per jaar. Dit hoeft echter geen probleem te zijn! Wat we moeten doen is ons brein trainen, vooral ook als we ouder worden, door het te prikkelen, stimuleren en nieuwe dingen te doen. In deze opdracht ga je aan de slag om jouw brein te stimuleren door het doen van nieuwe dingen.


De opdracht

Maak een specifiek plan over wat je de komende 3 maanden anders gaat doen. Maak een opsomming van een aantal dingen die hiervoor in aanmerking komen, bijvoorbeeld 100 woordjes Spaans leren, ieder dag 10 bladzijden lezen over een onderwerp dat je interesseert, iedere dag minstens 30 minuten bewegen, water drinken in plaats van frisdrank, etc.

Kies 1 of 2 plannen en maak een 100-dagencontract met jezelf: je hebt al vastgesteld wat je wilt doen of veranderen, bijvoorbeeld ieder dag een half uur bewegen of geen suiker eten of iets dergelijks. Jouw specifieke doel schrijf je boven aan het 100-dagencontract (een voorbeeldformulier tref je hieronder aan). Onderteken het met jouw handtekening.

Spreek met jezelf af dat je deze afspraak met jezelf iedere dag nakomt en vul ieder dag dat je daaraan houdt in het blokje de datum in (eventueel met een smiley erbij :-)).
Als je een dag overslaat moet je opnieuw beginnen.
Zijn de 100 dagen vol, dan mag je jezelf belonen. Begin dan met het volgende 100-dagen contract. Zo kun je goede gewoontes aanleren of slechte gewoonten afleren. Dit kan een stimulans zijn om jezelf met kleine stapjes dagelijks te verbeteren.


Wil je meer informatie over de cursus 'Geheugentraining', klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Geheugentraining' voor slechts 55 euro!

Wil je alles leren over hoe je je geheugen beter kunt benutten en trainen? Bestel dan nu de gehele cursus 'Geheugentraining'.