Proefles | Inleiding in kunstgeschiedenis 

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Inleiding in kunstgeschiedenis'. 


Video | Een introductie

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Inleiding en de Griekse kunst en cultuur

Wat is kunst? Onder kunst kan veel worden verstaan, zoals kunde of kundigheid (ambacht). Maar meer in het bijzonder gaat het om artistieke of creatieve uitingsvormen, waaronder beeldende kunst en architectuur, maar ook theaterkunst en muziek worden hieronder begrepen. Wat alle vormen van kunst gemeen hebben is dat ze door mensen(handen) worden voortgebracht.

En wat is kunstgeschiedenis precies? Deze eerste les zet de deur open naar de wondere wereld van kunst en cultuur. 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

cursusboek_kunstgeschiedenis_I.jpg

Opdracht | Zelf een kunstwerk beschrijven

les1_visual (1).jpg

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

In deze eerste les heb je kennis gemaakt met wat kunst en kunstgschiedenis is. Je hebt geleerd om via verschillende manieren naar kunst te kijken. Zo kun je kijken naar vorm, functie en inhoud. Dat is de theorie. Nu de praktijk. 

In deze opdracht ga je aan de slag door een kunstwerk te beschrijven:
1.        Ga eerst op zoek naar een kunstwerk uit het oude Griekenland dat je aanspreekt.  
2.        Probeer vervolgens aan de hand van het kunstwerk de begrippen vorm en stijl te beschrijven. 

Tip: Zoek online via Google naar een kunstwerk dat je aanspreekt. Heb je een kunstwerk gevonden in een boek of tijdschrift? Geen probleem. Maak hier een foto van en stuur deze mee met de opdracht als bijlage.

Succes!


Wil je meer informatie over de cursus 'Inleiding in kunstgeschiedenis', klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Inleiding in kunstgeschiedenis' voor slechts 55 euro!

Maak een ontdekkingsreis door de Westerse kunst- en cultuurgeschiedenis en bestel nu de gehele cursus 'Inleiding in kunstgeschiedenis'.