Proefles | Levensverhalen schrijven

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Levensverhalen schrijven'. 


Video | Wat is je verhaal?

Bekijk hieronder de video van les 1. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.
Veel plezier!

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie |  Wat is je verhaal?

In deze eerste les vertellen we je wat het eigenlijk is, een levensverhaal. We beginnen met het geheugen. Hoe werkt het en hoe haal je herinneringen op. Ook gaan we in op de vraag of alles in je levensverhaal waargebeurd moet zijn. Tussendoor geven we creatieve schrijfopdrachten om herinneringen op te halen. Zin om te beginnen? 


 Download hieronder gratis de theorie van les 1.

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.

cover_levensverhaal.png

Opdracht | Brief aan je 13-jarige ik

les1_levensverhalen.jpg

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Heb je persoonlijke begeleiding aangeschaft? Dan stuur je de opdracht naar je trainer, die er een reactie op geeft. Ook kun je je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

In de NRC.next heeft een korte serie gestaan van auteurs die zich richten tot hun 13-jarige zelf. Ze kijken met de blik van hun volwassenheid terug. Dit levert mooie beschrijvingen en inzichten op. Over je onbegrepen voelen, over onzekerheid, over dromen en over wie je was. Dat alles met de wetenschap van wie je geworden bent. Karaktereigenschappen die in het verleden lastig leken, maar nu een kracht blijken te zijn. 
Klik hier om een voorbeeldbrief uit de NRC.next te lezen. 

De opdracht

Schrijf nu in 350 woorden een brief naar je 13-jarige ik. Het kan helpen om foto’s van vroeger te zoeken. Begin de brief met lieve en dan je naam (of je troetelnaam). Het kan helpen om eerst in je geheugen te graven en steekwoorden te noteren. Over karaktereigenschappen, je angsten, verlangens, muziekfragmenten, boeken die je graag las, spelletjes die je speelde, dromen die je had etc. 


Wil je meer informatie over de cursus, klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Levensverhalen schrijven.

Bestel nu de cursus, en start vandaag nog!