icon1.png
2.png
3.png
4.png

Eten uit je eigen tuin

Deze cursus kost €80

Met gratis boek, boordevol tips en informatie over alle groente uit de moestuin

Wat leer je in deze cursus?

In deze cursus leer je hoe en waar je kunt beginnen met het inrichten van een moestuin. De belangrijkste stappen die bij het starten van een moestuin komen kijken, worden behandeld: van zaaien en bemesten tot oogsten. Door middel van talloze goede tips en heldere uitleg leer je hoe je, door het slim aan te pakken, vrijwel het hele jaar door je eigen groenten kunt oogsten en eten. 

Over de trainer Kim Leysen

Kim Leysen is in België bekend onder het pseudoniem Madame Zsazsa. Ze is bekend geworden door haar blogs en haar boeken, waaronder 'De moestuin van Mme Zsazsa'. Haar filosofie is: slim tuinieren, ongecompliceerd koken, en zo tijd overhouden om in de zon te zitten tussen de courgettes en de bloemkolen.  

Voor wie is de cursus?

De cursus is voor iedereen die wil starten met een eigen moestuin. Op een stukje land, uw achtertuin, een kas of zelfs op je balkon.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png
 

1. Het begin - lees meer...

Vooraleer je met een moestuin kunt starten zijn er toch een paar dingen die je moet weten. De belangrijkste vraag zal wel zijn: is deze plaats wel geschikt om met een moestuin te starten? Maar ook: hoe kan ik mijn moestuin het beste inrichten zodat ik ook vogels, egels en andere dieren aantrek die schadelijke insecten eten? En: moet ik nu overal compost gebruiken of werkt dat niet voor alle groenten even goed? Het antwoord op deze vragen en veel meer vind je in deze les!

2. Zorgen voor de bodem - lees meer...

Hoe zorg je dat je met elke grondsoort aan de slag kunt en wat kan je doen om jouw grond jaar na jaar beter te maken? Zijn er nog andere dingen dan compost om je grond te verbeteren en hoe maak je nu eigenlijk de beste compost? Je leert het in les 2.

3. De indeling van de moestuin - lees meer...

Je kunt zomaar alles door elkaar planten of je kunt eerst een beetje nadenken over welke groente je best waar zet. Wel, dat nadenken hebben we al voor je gedaan, het belangrijkste wat jij nog moet doen is nadenken over welke groenten je nu eigenlijk wilt telen in jouw moestuin. In deze les krijgt jouw moestuin, in ieder geval op papier, al wat vorm!

4. Zaaien of plantjes kopen - lees meer...

Je kunt op verschillende manieren zaaien, meteen ter plaatse, in potjes, binnen. Maar wanneer kies je voor wat en waarom zou je niet gewoon al je plantgoed op de markt kopen? En hoe kun je zaden uit je eigen moestuin winnen? Leer er alles over in 4

5. Groenbemesters - lees meer...

Sommige planten zaai je wel, maar oogst je niet. In deze les zullen we aandacht besteden aan groenbemesters. Groenbemesters kunnen erg goed van pas komen in je moestuin. Ze zijn niet alleen handig, maar sommige soorten zijn ook erg mooi en fleuren je moestuin op, zelfs in koudere periodes.

6. Het jaar rond - lees meer...

Met de juiste planning krijg je veel meer oogst van je moestuin dan je ooit had gedacht! En als je ook nog een serre of platte bak kan plaatsen oogst je een jaar rond groenten uit de tuin. Hoe je dit doet leer je in deze laatste les.

 
boek-riet-indigne.jpg

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 6 lessen die allemaal circa 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 6 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen.  

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

 

Online cursus: deze online cursus kost 80 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: het prachtige boek ‘De Moestuin van Mme Zsazsa’, vol tips, trucs en informatie over moestuinen is inbegrepen bij de cursus.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

 
Sequence+02.gif
icon+4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.be We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!