icon1.png
2.png
3.png
4.png

Vind de inspiratie om je een leven lang te ontwikkelen in het schetsen en schilderen

Deze cursus kost €55

Start vandaag nog met schilderen

Wat leer je in deze cursus?

De cursus neemt je mee langs alle facetten van het schilderen: van houtskool tot acrylverf, van stilleven tot portret, zwart-wit, kleur en zelfs hoe je thuis verf kunt maken. Je leert niet alleen de basistechnieken van het schetsen en schilderen, maar vooral ook kijken. Je krijgt inzicht in alle beeldaspecten van de visuele werkelijkheid. De vragen naar hoe een werk is gemaakt, wat de keuzes zijn geweest die de maker heeft gemaakt, hoe het onderwerp behandeld is, wat de maker wil zeggen, wat hij of zij je wil laten ervaren; je zal ze op nieuwe wijze kunnen beantwoorden.

Over trainer Paul Balk

Paul Balk houdt zich al 30 jaar bezig met de schilderkunst. Hij maakt schilderijen en ontwikkelt projecten vanuit de beeldende kunst voor het onderwijs. Daarnaast is hij lange periode artistiek leider geweest van een stichting die met beeldende kunst projecten in de openbare ruimte bijgedragen heeft aan een kwalitatieve en inspirerende leefomgeving.

Voor wie is de cursus?

Deze cursus is voor iedereen die de beginselen van de schilderkunst wil leren kennen én toepassen. Voorkennis is niet nodig, maar is ook geen belemmering; de cursus is geschikt voor alle niveaus.

Cursusoverzicht

De cursus bestaat uit de volgende lessen:

 
download.png
 
Artist_acrylics_kleuren_set.jpg

1. Licht - lees meer...

Schilderen gaat een stuk gemakkelijker met een beetje basiskennis. Daarom beginnen we in deze les bij het begin. Duik in de wereld van donker en licht, probeer eens in zwart-wit te denken en verken de grenzen van het grijze gebied.

2. Kleur - lees meer...

In het eerste hoofdstuk maakten we kennis met donker en licht. Hoe werk je met zwart, wit en grijs? Het is tijd voor een volgende stap, want licht heeft nog veel meer te bieden. In deze les neem ik je mee in de wereld van kleur. Wat is het? Hoe kunnen wij het zien? En wat voor soorten kleur zijn er?

3. Vorm - lees meer...

In deze les gaan we kijken naar vormen, tweedimensionaal en driedimensionaal. Alle objecten om jou heen zijn terug te leiden tot deze basisvormen en dat gaat je helpen om ze te schilderen. Naast vorm kijken we in deze les ook naar plasticiteit: hoe wek je de indruk van driedimensionaliteit op een plat vlak?

4. Verf, ondergronden en gronderen - lees meer...

Zonder verf geen schilder. Hoog tijd om daar een les aan te besteden. Wat is verf eigenlijk? En wat zit erin? Zijn er verschillende soorten? Duik in de wondere wereld van de verf.

5. Twee klassieke onderwerpen in de schilderkunst - lees meer...

Niets houdt je tegen om lekker te gaan oefenen. Doek, penselen, verf en gewoon uitproberen wat werkt. Ik wil je in les 5 toch ook een andere optie meegeven: het naschilderen van bijzondere werken van grote schilders. Je zult er veel van opsteken!

6. Aan de slag - lees meer...

Tijd voor je eigen werk, je eerste meesterstuk. In dit hoofdstuk leg ik uit wat een goede manier is om te beginnen met onderzoeken van een eigen onderwerp. Ook werk ik aan de hand van een voorbeeld uitgebreid uit welke stappen je zou kunnen zetten om tot een eigen werkwijze te komen.

cover_schilderen.png
 

Duur van deze cursus

Deze cursus bevat 6 lessen die allemaal circa 2 tot 4 uur tijd kosten. Met een gemiddeld cursustempo van 1 les per week duurt de cursus ongeveer 6 weken, maar je kunt de cursus geheel in je eigen tempo volgen. Na aanschaf blijft jouw cursus tenminste 2 jaar beschikbaar. Na afloop kun je het gratis Etadoro cursuscertificaat aanvragen. 

 

Cursusopties en kosten

Bij deze cursus zijn de volgende cursusopties beschikbaar:

 
icon.png

Online cursus: deze online cursus kost 55 euro. Hiermee heb je toegang tot alle video’s, theorie, quizzen en opdrachten die bij deze cursus horen.

Cursusboek: handig om bijvoorbeeld aantekeningen te maken en de theorie nog eens rustig na te lezen vanaf papier. Je kunt het cursusboek (€18,90 incl. verzendkosten) direct bestellen, maar ook later nog bestellen.

Persoonlijke begeleiding: wil je persoonlijke feedback op jouw opdrachten? Kies dan voor persoonlijke begeleiding van Paul Balk voor 25 euro.

Certificaat: na afronding van deze cursus kun je gratis het Etadoro cursuscertificaat aanvragen.

 

Nu tijdelijk kwaliteits startersset acrylverf voor €30! 

Met deze set acrylverf van de hoge kwaliteit van Oudt Hollandse kun je als startend schilder meteen alle kanten op. Je ontvangt de kleuren wit, geel, rood, magenta, blauw en zwart. De kosten voor de startersset bedragen €30,- (exclusief verzendkosten). Je kunt de startersset direct bestellen maar ook later nog besluiten om het aan te kopen.

 

Hoe werkt het? 

Je volgt de cursus in je eigen online leeromgeving, de Etadoro Academie. Met je eigen account heb je altijd toegang tot jouw cursus(sen). Hier bekijk je de video's, en theorie, lever je opdrachten in en kun je vragen stellen aan de docent of medecursisten. Je vorderingen worden automatisch opgeslagen, dus je kunt altijd weer verder waar je gebleven was. Zelf proberen hoe het is om met Etadoro te leren? Doe de gratis proefles! 


Elke les bestaat uit 4 onderdelen:

 
Sequence+02.gif
icon+4x.png

Video - de les begint met een video waarin de trainer het onderwerp van de les introduceert.


Theorie
 - in de theorie gaat de trainer dieper in op de lesstof. De theorie is per les te downloaden, of te vinden in het cursusboek. 

Opdrachten
 - elke les bevat gevarieerde opdrachten, zodat je actief met de lesstof aan de slag gaat.

Quiz - aan het einde van de les kun je je nieuw vergaarde kennis testen met de quiz.

Meer weten? 

Heb je nog vragen over deze cursus, of leren met Etadoro? We helpen je graag! Neem contact op met onze klantenservice via: info@etadoro.be We zijn bereikbaar tijdens kantoordagen van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Ps na inschrijving van de cursus kun je gelijk beginnen. Start vandaag nog!