Proefles | Leer je eigen stamboom maken

Elke les bestaat uit een video, theorie, een opdracht en een quiz. Op deze pagina geven we je een beeld van de inhoud van les 1 en krijg je een goede indruk van de gehele Etadoro cursus 'Leer je eigen stamboom maken'. 


Video | Een start met stamboomonderzoek

Hieronder vind je de video van les 1 van de cursus 'Leer je eigen stamboom maken'. Veel plezier met het bekijken van de video. Je kunt deze zo vaak bekijken als je wilt.

 

Elke les van een cursus begint met een introductievideo. In deze video krijg je een indruk van de stof die in de les wordt behandeld, aangevuld met persoonlijke ervaringen van de trainer.


Theorie | Een reis door de tijd

Stamboomonderzoek is als het maken van een reis door de tijd op zoek naar informatie over personen die aan elkaar verwant zijn. Een stamboom is de presentatie van deze familiegegevens in de vorm van een boom of symbolen. 

Klik op de knop 'download materiaal' om de theorie van deze les te downloaden.

 

 

Elke les bevat theorie. Deze kun je eenvoudig downloaden of je kunt het cursusboek apart bijbestellen.


Opdracht | Een eerste casus

Hieronder staat beschreven welke opdracht je in les 1 van de cursus gaat doen. Je kunt je opdracht delen met je medecursisten om te leren van elkaar.

Tijdens deze cursus wil je natuurlijk zélf ontdekken hoe je familie is opgebouwd, waar je naam vandaan komt of wie toch die bijzondere stamvader is. Je krijgt per les altijd twee opdrachten:

OPDRACHT A - De familie Kramer

In deze opdracht maak je kennis met Riekelt Kramer, geboren in 1914. Zijn ouders zijn Hendrik Kramer, geboren in 1884, en Dirkje Kroon, geboren in 1882. Veel informatie over zijn ouders is bij Riekelt onbekend. Hij wil graag meer weten van zijn ouders. Je gaat hem helpen door online informatie te zoeken. 

Beantwoord voor deze opdracht onderstaande vragen: 

A. Zoek op de website wiewaswie.nl de geboorteakte van Hendrik Kramer. Wanneer, op welke datum, is Hendrik geboren?

B. Zoek op de website wiewaswie.nl de huwelijksakte van Hendrik en Dirkje. Wanneer zijn Hendrik en Dirkje getrouwd

C. In welk archief kun je deze aktes zien?

OPDRACHT B - Je eigen onderzoek: Vervolgens ga je in elke tweede opdracht aan de slag met je eigen stamboom. 


Wil je meer informatie over de cursus 'Leer je eigen stamboom maken', klik dan op onderstaande button.


Bestel de cursus 'Leer JE eigen stamboom maken'

Wil je je voorouders leren, hun verhalen ontdekken en lezen wat er van ze terecht is gekomen? Volg dan de gehele cursus 'Leer je eigen stamboom maken' en klik op onderstaande knop.